25. dubna 2010

Kate Nash je sladká, ale bez emocí

Angličanka Kate Nash okouzlila svět před třemi lety svou debutovou deskou Made of Bricks, plnou hravých písniček s vtipnými texty, zpívanými londýnským nářečím cockney, které prý Britům žijícím dále jak 50 km od Londýna trhá uši. Letos Kate Nash vydala nové album s trochu podbízivým názvem My Best Friend Is You, na kterém podle vlastních slov konečně hudebně dospěla. Změna je určitě slyšet, nicméně nevím, jestli se Kate Nash posunula zrovna tím správným směrem.

Nové album postavila na zvuku přeslazených dívčích kapel 60. let, na spoustě bohatých smyčcových a dechových aranží. To však není žádná novinka, retro zvuk přeci frčí už několik let. A dokonce ani teď, kdy je trendy spíše elektro inspirované léty osmdesátými, tohle album nijak nevybočuje.

Fanoušci si Kate zamilovali díky jednoduchým písničkám... díky jejímu roztomilému zpěvu doprovázenému většinou pouze kytarou, klavírem a bicími. Nebyla vyumělkovaná a přesto dokázala zaujmout. S albem My Best Friend Is You je to přesně naopak. Za nejlepší momenty alba osobně považuji ukřičenou I Just Love You More se strohým textem, který se stále dokola opakuje, a poslední tři písničky, které svou jednoduchostí a upřímností stylově více navazují na první album - tedy na polohu, která je pro Kate Nash zkrátka tak nějak přirozenější.

Kate Nash natočila album, které jí nejspíš získá nové fanoušky, ale na druhou stranu díky němu ztratí pár starých. My Best Friend Is You se hezky a snadno poslouchá, zpříjemní vám chmurný den, ovšem nadměrnou konzumaci rozhodně nedoporučuji. Asi po třetím poslechu jsem totiž měla pocit, jako bych byla celá ulepená od cukrové vaty.


Kate Nash


My Best Friend Is You








rok: 2010
žánr: indie pop, anti folk
hodnocení: 55%



Žádné komentáře: